Operacja Wiktorii |
Autor |
Wiadomość |
Wojtasot

|
Wysłany: 2018-12-09, 12:57 Operacja Wiktorii
|
|
|
Drodzy,
Jak niektórzy już wiedzą, kolano Wiktorii po operacji rzepki nie jest w dobrym stanie. Wciąż boli, często puchnie i "chrupie", co dla Wiktorii jest bardzo uciążliwe i wyklucza ją z wszelkiego rodzaju aktywności fizycznej.
Na konsultacji w Carolina Center i po zrobieniu wszystkich niezbędnych badań (tomografia komputerowa, RTG, rezonans magnetyczny) wyszło, że operacja, została wykonana nieprawidłowo, co powoduje ścieranie rzepki w kolanie (od roku po operacji rzepka jest w tzw. III stopniu uszkodzenia i jest w gorszym stanie niż przed operacją). Generalnie z każdym rokiem będzie coraz gorzej z jej kolanem, na razie nie może uprawiać sportów, z czasem jednak uszkodzenia mogą spowodować utratę sprawności w stopniu uniemożliwiającym normalne poruszanie się.
Potrzeba kolejnej operacji tzw. rewizyjnej, która stanowi jedyną szansę na odzyskanie sprawności, dlatego zdecydowaliśmy się na przeprowadzenie jej prywatnie, w Carolina Cenetr u dr Luboińskiego (ordynator oddziału ortopedii). Wiki jest młoda i trzeba jak najszybciej zadbać o jej zdrowie i 100% funkcjonalność ruchową.
Operacja odbędzie się w styczniu i razem z rehabilitacją będzie kosztowała ok. 20 tys, zł.
Nie mamy tych pieniędzy. Pożyczamy po rodzinie.
Jeżeli ktoś chciałby wesprzeć nas choćby drobną darowizną to proszę o wpłaty na konto: 73 1140 2004 0000 3702 7502 6492
Tytuł przelewu: Na operację Wiktorii. |
_________________ Takie jest moje zdanie i nie zmienię go za Freda (Dziki mi kazał zmienić). |
|
|
|
 |
Ruda

|
Wysłany: 2018-12-09, 20:02 Re: Operacja Wiktorii
|
|
|
nie mówcie nic Piniowi ;-)
ale parę groszy poleciało ...
Moja dziewczyna <3 |
|
|
|
 |
Wojtala
|
Wysłany: 2018-12-11, 11:57
|
|
|
Pozytywne fluidy dla Wiktorii od państwa "Nadmorskich".
Plan się uda! Nie ma innej opcji. Nie wiem jak operacja, ale rehabilitacja kolana wymaga bardzo dużej cierpliwości, wytrwałości....
ps. Nie mówcie nic Rudej i Piniowi ;-) |
_________________ pozdrawiam
Wojtala
F650GS TWIN
myśliwiec rebeliantów ;-)
"niebezpiecznie zbacza w kierunku nafty i pojazdów parowych...:-)"
"Dziwny człowiek... wszystko mu się podoba, jakby pierwszy raz to widział. Wariat?" |
|
|
|
 |
PawelACE
|
Wysłany: 2019-03-27, 10:57
|
|
|
co udało się osiągnąć? |
_________________ pawelACE
STringi i MTorowazabawka 09 |
|
|
|
 |
Wojtasot

|
Wysłany: 2019-04-02, 08:21
|
|
|
Operacja się udała.
Od pierwszego momentu było wszystko ok. Osobiście byłem na kilku operacjach w NFZ (zatoki, przegroda nosowa, migdały, nerw łokcia) i widziałem różnicę jakościową. Zakładam, że tam ludzie inaczej zarabiają. Uprzejmość, zainteresowanie, pomoc. Co pół godziny ktoś wpadał do sali i albo coś sprawdzał albo proponował herbatę lub kompot. Jedzenie bardzo dobre. Po operacji jak tylko przywieźli Wiktorię z pooperacynej dostała maszynę do zginania kolana. Mimo, że była sparaliżowana od pasa w dół rozpoczęła się już po operacji rehabilitacja. Maszyna sama zginała Wiktorii nogę, dzięki takim zabiegom wiktoria mogła ukończyć rehabilitację po 4 miesiącach a nie po 6. Różnica ogromna. Przede wszystkim noga nie boli i może swobodnie wchodzić po schodach co nie miało miejsca po poprzedniej operacji. |
_________________ Takie jest moje zdanie i nie zmienię go za Freda (Dziki mi kazał zmienić). |
|
|
|
 |
PawelACE
|
Wysłany: 2019-04-03, 07:37
|
|
|
to fajnie, ciesze się:-)
a jak tam pielegniarki tez dewizowe?:-) |
STringi i MTorowazabawka 09 |
|
|
|
 |
Wojtala
|
Wysłany: 2019-04-03, 11:42
|
|
|
Bardzo dobre wiadomości! :-) |
_________________ pozdrawiam
Wojtala
F650GS TWIN
myśliwiec rebeliantów ;-)
"niebezpiecznie zbacza w kierunku nafty i pojazdów parowych...:-)"
"Dziwny człowiek... wszystko mu się podoba, jakby pierwszy raz to widział. Wariat?" |
|
|
|
 |
Wojtasot

|
Wysłany: 2019-04-03, 16:46
|
|
|
PawelACE napisał/a: | ... a jak tam pielegniarki tez dewizowe?:-) |
Raczej z doświadczeniem :) |
|
|
|
 |
PawelACE
|
Wysłany: 2019-04-04, 09:55
|
|
|
czyli w wieku bezpodnietowym:-) |